У парафії Успіння Пресвятої Богородиці в Маямі, Флорида вперше за її сімдесятирічну історію відбулись Дияконські Свячення. 15 жовтня 2017 року Божого Владика Богдан (Данило) Єпископ Пармський, Огайо уділив Дияконські свячення Павлові Галадза.

Диякон Павло вже понад сорок років є ревним членом Парафії Успіння, в продовж цих років щедро ділився та ділиться своїми дарами та талантами в Парафії, здобув своїм прикладом служіння, велику шану та любов парафіяльної спільноти. Тепер, після здобуття відповідної формації при Дияконській Програмі Пармської Єпархії та чину Дияконських свячень, збагачує наше Парафіяльне життя також Літургійним Дияконським служінням.

Ця історична подія для Парафії, розпочалась урочистою процесією, привітанням Владики Богдана та священнослужителів, які прибули на свято. Наймолодші парафіяни, діти, першими привітали Владику Богдана,  а також привітальне слово виголосили від імені парафіяльної спільноти та парафіяльних рад, пан Іван Коцур, пані Оксана Пʼясецька та отець Андрій Романків, парох Парафії Успення в Маямі. Серед високо достойних гостей священнослужителів вітали: о. м. Мартина Канавана, а також рідних братів кандидата до Дияконських свячень, о. м. Романа Галадзу, о. д. Петра Галадзу.

В часі Архиєрейської Літургії відбувся чин Дияконських свячень. Владика Богдан у своєму духовному слові повчання пригадав невідємний аспект християнського покликання до дияконії-служіння, що реалізовуємо саме через живу  парафіяльну спільноту. Знаковим було те, що Дияконські свячення відбуваються саме у рік, який присвячений у нашій цілій Церкві темі: Дияконії-служінню, згідно програми стратегії УГКЦ 2020 «Жива Парафія – місце зустрічі з Живим Христом».

Святкування продовжувалось у теплій родинній атмосфері в парафіяльному залі. В часі святкового обіду духовенство, парафіяни члени родини та гості вітали нововисвяченого Диякона Павла Галадзу, його дружину Валю в присутності їхньої великої родини, чьотирьох дітей з сімями, та  шести внуків. Парафіяни мали чудову нагоду поспілкуватись та отримати особисте благословення  Владики Богдана.

 

Коротка інформація про Парафію Успіння в Маямі, Флорида (США):

Посвячення Наріжного каменя під будівництво Української Католицької Парохіяльної Церкви Успіння Пресвятої Богородиці в Маямі (Assumption of the Blessed Virgin Mary) відбулося 24 лютого 1958 року Преосвященійшим Владикою Костянтином Богачевським.
Спільнота Українців в Маямі вже тривалий час існувала перед цим, та збиратись на Богослужіння в орендованих приміщеннях починаючи з 1949 року, а у 1953 була організована та заснована постійна Українська Католицька парохія Успіння Пресвятої Богородиці.
На даний час парохія об’єднує переважно Українців Католиків Східного обряду та радо відкрита і вітає усіх людей доброї волі, які шукають зустрічі з Богом через Східну традицію. Богослужіння відправляються в Українській та Англійській мовах. Для духовних бесід та Сповіді радо відкриті також для тих хто розмовляє Іспанською та Італійською мовами.
При парохії є зал, діє хор, недільна катихизація для дорослих та дітей, куток милосердя, діє 17 відділ Союзу Українок, видається тижневий бюлетень. Храм прикрашають Іконописні твори митців Святослава Гординського та Соріна Бельціва.