Священник, якому в жовтні виповнилося 38 років, стане наймолодшим католицьким єпископом у світі.
У п’ятницю, 15 листопада 2019 року, у Ватикані повідомлено про те, що Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, отримавши попередню згоду від Папи, здійснив канонічне обрання отця Степана Суса, священника Львівської архиєпархії УГКЦ, єпископом Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа. Йому надано титулярний осідок Зіґріса.

www.vaticannews.va
Біографія о. Степана Суса
Народився 7 жовтня 1981 року у місті Львові в сім’ї Ярослава та Оксани з родини Боднар. Дитинство провів у селі Чишках Пустомитівського району Львівської області.
З 1988 по 1996 роки навчався у чишківській середній школі.

У 1996 році вступив на навчання до Бучацького історико-філософського ліцею імені святого Йосафата Чину святого Василія Великого (сьогодні колегіум святого Йосафата), який закінчив у 1999 році.

З 1999 до 2006 року навчався у Львівській духовній семінарії Святого Духа, УГКЦ та Українському католицькому університеті.
У 2009-2010 роках навчався у Львівському національному університеті імені Івана Франка, захистив наукову працю на тему «Людина в контексті міжособистісної комунікації: Дитріх фон Гільдебрант та Емануель Левінас», магістр філософії.

У 2014-2015 роках навчався у Люблінському католицькому університеті, захистив наукову працю на тему: «Військове капеланство у світлі Другого Ватиканського Собору», магістр богослов’я.

У 2015-2017 роках навчався на ліцензіатській програмі Українського католицького університету з пасторального богослов’я.
30 червня 2006 року архиєпископом і митрополитом Львівським Ігорем Возьняком був рукоположений у сан священника в архикатедральному соборі Святого Юра у місті Львові. Цього ж року призначений військовим капеланом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та синкелом Львівської архиєпархії УГКЦ у справах капеланства: військових, студентів, дітей-сиріт, в’язнів.

З 2011 року – настоятель гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла Львівської архиєпархії УГКЦ. У листопаді 2008 року нагороджений орденом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного «За заслуги перед ЗСУ», у липні 2015 року нагороджений орденом Президента України «За заслуги» ІІІ ступеня.
Володіє українською, англійською, польською, російською, французькою мовами.