Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, своїм Декретом, скликає VІІ сесію Патріаршого (Всецерковного) Собору УГКЦ на тему “Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ”, що відбудеться 26-29 серпня 2020 року в Львові. Патріарший Собор, на думку Блаженнішого Святослава, наступний інструмент, який допоможе сформулювати стратегію “Живої парафії”.

До участі у Соборі, йдеться у Декреті, запрошуються єпископи Української Греко-Католицької Церкви, представники духовенства та інститутів богопосвяченого життя, ректори духовних семінарій, миряни єпархій і екзархатів з України та з-за кордону – усіх, хто, відповідно до церковного права, має невідкладний обов’язок брати в ньому участь.

Як відзначив Блаженніший Святослав, коли формувалася стратегія розвитку нашої Церкви, ніхто ще не знав, чого очікувати в майбутньому. “Ми не уявляли, що в Україні розпочнеться війна. Ми не гадали, що будемо душпастирювати в умовах військових дій, і те, що місцем зустрічі з живим Христом будуть не тільки наші парафії, а й київський Майдан. Мрію, що ми з вами, зокрема в контексті цього Собору, почуємо живого Бога, якого прагнемо зустріти. Адже Він є Господом історії, Тим, хто допоможе нам сьогодні відкоригувати цю нашу стратегію”, — зазначив він

Окремим Декретом Глава УГКЦ, іменував о. д-ра Романа Шафрана, голову Звичайного трибуналу Верховного Архиєпископа, Секретарем Собору.

Нагадаємо, що VI сесія Патріаршого Собору УГКЦ на тему “Жива парафія — місце зустрічі з живим Христом” відбулася в Івано-Франківську. Тоді у Соборі взяли участь близько 200 делегатів із різних єпархій УГКЦ України та світу.

Довідка:

Патріарший Собор є дорадчим зібранням всієї Церкви, яку очолює Патріарх. Собор допомагає Патріархові та Синодові Єпископів патріаршої Церкви у вирішенні важливих питань (пор. Кодекс канонів Східних Церков, кан. 140).

Департамент інформації УГКЦ