17–21 липня 2024 року в Індіанаполісі (США) проходить Національний євхаристійний конгрес, який організувала Католицька Церква в цій країні. Українську Греко-Католицьку Церкву на конгресі представляють архиєпископ і митрополит Філадельфійський Борис Ґудзяк, єпископ Пармської єпархії Богдан Данило з духовенством і вірними єпархій УГКЦ у Америці.

Загалом у заході беруть участь близько 50 000 людей.

Як розповів у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ владика Богдан Данило, Євхаристійний конгрес у США Католицька Церква готувала впродовж двох років, починаючи із заходів у парафіях.

У четвер, 18 липня, владика Богдан у співслужінні з митрополитом Борисом звершив Архиєрейську Божественну Літургію візантійського обряду. Участь у ній взяло близько 3 000 людей.

Під час Конгресу служили Літургії також іспанською та італійською мовами.

Користаючи з нагоди, українські єпископи подякували католикам Америки за підтримку нашої Церкви.

«17 липня ми вшановували пам’ять блаженної Тарсикії, — розповів владика Богдан Данило. — Її радість, життя Євхаристією було свідченням того, що Євхаристія відкриває гостинність до інших. Тарсикію застрелив радянський офіцер, коли вона відчиняла двері до монастиря. За відкритість віддала своє життя».

У суботу, 20 липня, митрополит Борис Ґудзяк виголосить проповідь під час сиро-малабарської Літургії.

Департамент інформації УГКЦ