У Гарнізонному храмі відбулося урочисте відкриття та освячення «Простору Сміливих»

21 лютого, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, відбулося урочисте відкриття та освячення «Простору Сміливих».

«Простір Сміливих» – це проєкт пізнавально-інформативного дозвілля для дітей військовослужбовців, який включає організацію різних гуртків, творчу та інтерактивну діяльності.

Захід розпочався Молебнем до Пресвятої Богородиці. Молитву очолив Архиєпископ і митрополит Львівський Високопреосвященніший Владика Ігор.

Митрополит Ігор звернувся з подячним словом до капеланів, жертводавців та усіх присутніх.

«Дякую священникам Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла та усім добродіям. Завдяки вашій невтомній праці діти наших Захисників та Захисниць матимуть можливість проводити своє дозвілля у освячених і гарно омебльованих приміщеннях. Висловлюю щиру подяку Владиці Богданові Данилу, єпископу єпархії Святого Йосафата із осідком у м. Парма (штат Огайо, США), пані Вірі Беньо та усім людям доброї волі. Завдяки вашій жертві «Простір Сміливих» прийняв такий благородний вигляд. Очевидно, що всіх діток неможливо тут прийняти, але допомогти одній дитині – означає допомогти цілому її світові. Нехай Господь захищає усіх дітей наших Захисників та Захисниць та благословляє їх», – сказав Владика Ігор.

Зазначимо, що «Простір Сміливих» відкрито у результаті співпраці Центру Військового Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ та Управління освіти Львівської міської ради.

На заході був присутній Андрій Закалюк, начальник управління освіти департаменту розвитку Львівської міської ради.

«Нам дуже важливо, щоб кожен квадратний метр цих приміщень служив нашим дітям. Дуже важливо, щоб у цій синергії міста та Церкви ми могли приносити діткам те, що вони не завжди можуть отримати у школі чи вдома. Дякуємо отцю Тарасові Михальчуку за те, що він був основним двигуном усіх цих процесів та змін. Важливо, що у «Просторі Сміливих» діти завжди будуть чути Слово Боже», – підкреслив Андрій Закалюк.