Євхаристійний Конгрес 2024.

З 17 по 21 липня 2024 року в Індіанаполісі, штат Індіана, відбувся 10-ий Національний Євхаристійний Конгрес, який зібрав понад 50 тисяч католиків з усіх куточків Америки. Цей важливий релігійний захід став місцем зустрічі віруючих, духовенства та релігійних лідерів, які зібралися разом для молитви, навчання та зміцнення віри. Головною метою Євхаристійного Конгресу було поглиблення розуміння та шанування Євхаристії – центрального таїнства католицької віри. Захід включав богослужіння, духовні реколекції, лекції, семінари та дискусії, присвячені значенню Євхаристії в житті католиків.

Кожен день Конгресу розпочинався урочистими Літургіями, які очолювали відомі католицькі єпископи та кардинали. Відомі теологи, священики та релігійні лідери проводили лекції та семінари на теми, пов’язані з Євхаристією, духовним життям та соціальною справедливістю. Під час Конгресу відбулися панельні дискусії, де обговорювалися сучасні виклики, з якими стикається Католицька Церква, та шляхи їх подолання.

Присутність УГКЦ на Конгресі підкреслила важливість єдності католицької спільноти у глобальному масштабі. Під час своїх проповідей на Божественних Літургіях владики Борис Гудзяк та Богдан Данило просили всіх учасників Конгресу молитись за справедливий мир в Україні, а також розповіли, що зараз переживають мільйони українців, воїни, тисячі полонених і  поранених захисників та насильно вивезених на територію росії дітей.

«Мене вразили масштаби цієї події. На одному з біл-бордів був напис: «В Індіанаполісі так добре, як в раю.»  І це справді було так. Адже вулицями великого міста, посеред високих будівель та широких доріг, на величезному стадіоні збирались тисячі людей, які були не фан-клубом якоїсь спортивної команди, а це були люди, яких привів туди Христос. Серед величі, яку створила людина, зібрались тисячі, щоб віддати шану Тому, Хто створив людину. Ми всі були такими різними : по віку, по національності, по кольору шкіри, соціальному статусі, але всіх нас єднав Хритос. Хіба це не рай?» – ділиться своїми враженнями представник єпархії св. Йосафата Олена Корендій. (Можна не подавати це в статтю)

Євхаристійний Конгрес в Індіанаполісі став важливим моментом для католиків Америки, об’єднуючи тисячі віруючих у спільній молитві та духовному зростанні. Захід не тільки поглибив розуміння Євхаристії, але й зміцнив багатьох людей, надавши їм нові натхнення та сили для подальшого духовного життя та служіння. Окрім цього, участь УГКЦ на Когресі– це була ще одна нагода привернути увагу світу до війни в України, попросити про молитву та підтримку.

Олена Корендій

 

Не губись у собі , загубись у Ньому!

Це те висловлювання, що характеризує Національний євхаристійний конгрес, який проходив в Індіанаполісі. Це надзвичайна та вражаюча подія. Найперше вражає кількість учасників – християн з усіх куточків США ( справді можна було загубитися) . Також вражають масштаби та організація: продумана дуже багато деталей, наповнена програма, чіткий графік. Інколи було відчуття що для події орендували весь центр міста). Ця подія надзвичайно надихайє. В час конгресу я наче потрапила в інший світ. Світ сповнений християнськими лекціями , жартами, піснями, розмовами, підтримкою, взаєморозумінням, натхненням. Щохвилини мене оточували християни, що різнилися своєю зовнішністю, рисами характеру, мовою, звичаями проте обʼєднані Євхаристією!

Це був час коли душа наповнювалася і наповнювалася. Із кожної лекції я почерпнула безліч слів та речень, які торкалися потрібних струн душі та відповідали на не вимовлені питання . *Христос помер за нас. Він не чекав поки ми покаємося. Він просто нас любив!!!

*Бог зустрічає нас, коли трапляються чудеса. І коли все йде не так, як ми хочемо.

Незабутнє враження- це Літургія на стадіоні. Відчуття було наче отримуєш крила та піднімаєшся в небо. Це справді був час щоб загубитися у Христі!

Ірина Малецька