Курію Апостольського Екзархату відвідав Владика Богдан Данило

У понеділок, 15 травня, Курію Апостольського Екзархату відвідав Преосвященний Владика Богдан Данило, Єпископ Єпархії Святого Йосафата із осідком у м. Парма (штат Огайо, США), Голова Патріаршої комісії УГКЦ у справах духовенства, який прибув у супроводі п. Наталії Цюпки, докторантки Папської Академії «Альфонсіана» та секретаря вищезгаданої Патріаршої комісії. У приміщенні Курії гостей зустріли: Апостольський Екзарх Владика Діонісій Ляхович, Протосинкел о. д-р Теодосій Р. Грень, ЧСВВ, та Канцлер о. д-р Петро Голіней.

Під час розмови Владика Богдан розповів про душпастирство серед українців, що проживають на території його єпархії, ділячись викликами Української Греко-Католицької Церкви у Сполучених Штатах Америки у непростий час російської агресії проти України. Єпископ зазначив, що США також прийняли велику кількість українців та представив, у який спосіб наша Церква духовно опікується новоприбулими та тими вірними, які вже тривалий час там проживають.

У свою чергу, Владика Екзарх поділився розвитком Апостольського Екзархату, а о. Теодосій окреслив гостям ті плани, які Екзархат прагне реалізувати в найближчий період, зокрема, розповівши про розвиток внутрішніх структур, про подальшу підтримку народу України та про забезпечення належного душпастирства і підтримки вірним, які сьогодні знаходяться на теренах Італійської Республіки.

Відділ Комунікації Апостольського Екзархату