V. Наша роль як членів Місійної церкви

«… не залишаймо своїх сходин, як то в декого є звичай, а, навпаки, втішаймо себе, і то тим більше, що бачите, як зближається день» (Євр. 10:25).

Тепер, коли ми виходимо з темряви на світло, що ми робитимемо щодо нашої віри в Христа та Його Церкву? Хтось може сказати: “Я брав участь у Літургії через трансляцію на своєму мобільному телефоні, і мені це подобається, мені не потрібно іти до храму”. Інші скажуть: “Я брав участь у Літургії через трансляцію на своєму мобільному телефоні, але мені потрібно повернутися до Дому Божого”.

“Ідіть, отже, навчіть усі народи”

Пам’ятайте ці слова Ісуса Христа, Сина Божого: “Ідіть, отже, навчайте усі народи, хрестячи їх в ім’я Отця і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх виконувати все, що Я вам заповідав; і ось, Я з вами завжди, до кінця віку”(Мт. 28: 19-20).

Можна з впевненістю сказати, що учні не були ознайомлені про народи світу, але нам це відомо, і будь-яку інформацію ми можемо отримати за одним кліком пошуку. Христос не лише говорить зі своїми учнями, але Він говорить і до нас, і як до Своїх учнів, закликаючи нас іти у світ та євангелізувати.

Що означає євангелізувати?

Євангелізувати, за своєю суттю, означає проголошувати Слово Боже. Ми можемо думати, що євангелізація означає лише подорож до нових місць, але це означає більше, ніж це.

Євангелізація починається вдома, у парафії чи місійній громаді, і починається з кожного з нас. Ми проголошуємо Слово Боже у своїх сім’ях, серед сусідів, у парафії, таким чином стаємо справжніми учнями та євангелистами.

Повернімося до храму Божого і хвалімо Бога разом із своєю парафіяльною родиною. Нехай наша Церква зростає, завдяки новим місійним парафіям.

Заклик до євангелізації та місії

Оперативним словом у Євангелії від Матея 28: 19-20 є слово: Іди. Як учні, які євангелізують, подумайте, яку відповідь ви даєте на цей заклик, розмірковуючи над наступними питаннями:

1. Чи збираєтесь ви залишатися вдома і в’янути на виноградній лозі, чи повернетесь до Божого храму, щоб стати причасниками живого Христа?

2. Чи ви маєте сміливість вийти на пошук і знайти наших людей та сформувати нові місійні спільноти?

3. Чи готові ви допомогти духовенству вашої церкви та іншим вірним у вашій місцевості будувати Царство Боже, започатковуючи місійні парафії?

“Тому скажи їм: Так говорить Господь сил: Поверніться до Мене, – слово Господа Сил – і Я повернуся до вас, говорить Господь сил.” (Захарія 1:3).