Роль молоді

Свого часу переважна більшість нашої культури була християнською. З роками деякі речі змінилися, і сьогодні бути християнином часто означає плавати проти течії, виділятися з натовпу.

У ці дні після пандемії, коли так багато людей взагалі перестали визнавати свою віру, бути людиною віри сьогодні стає щораз рідшим феномоном. Враховуючи наш час, ви можете запитати себе: “Який сенс виділятися? Чому я повинен відрізнятися від своїх друзів та однолітків?”

Кінцевий зміст християнства

Відчуття самотності, яке так багато людей продовжує відчувати сьогодні, насправді є ознакою того, що ми шукаємо глибший і остаточний сенс у всьому. Майже дві тисячі років тому святий Августин Гіппо проголосив вислів, який став своєрідною молитвою до Бога: “Ти створив нас для себе, і наші серця неспокійні, поки вони не спочинуть у Тобі”. Віднайти такий мир – це відкрити щось більше, ніж будь-що, що ми можемо собі уявити.

Будучи під проводом духовної родини

Уявіть, що ви опинилися у невідомій країні. Чи не було б добре мати досвідченого провідника? Що, коли ваші серця і душі схожі на остаточну нерозкриту країну? Як ви шукали б підказок від тих, хто протягом тисячоліть вже здійснив ту саму подорож? Доброю новиною є те, що ми не самі, і провід, якого ми шукаємо, стає доступним нам через Господа нашого, Святу Богородицю, Церкву та багатьох святих.

Церква – це також ваша сім’я

Ви створені за образом Божим і покликані до спілкування з Богом та одні з одними у духовній родині, яку Він створив. До цієї родини належать ті, хто, усвідомивши свою недосконалість, назавжди змінилися через зустріч з Богом. Вони часто зустрічаються з людьми з різних верств суспільства, включаючи тих, хто є чужими для Бога і хто взагалі ніколи Його не знав. Хто знає? Можливо, Бог кличе вас, щоб ви також допомогли їм у цій подорожі, щоб Його пізнати.

Заклик до молоді

Одного разу Папа Римський Іван Павло ІІ кинув виклик молодим людям: “Не бійтеся. Не задовольняйтеся посередністю. Вийдіть на глибину і киньте ваші тенета, щоб зловити”. Папа Бенедикт XVI говорив молодим людям про їх долю: “Світ обіцяє вам заспокоєння, але ви не створені для затишку. Ви створені для величі”. Послання було те саме: ми дізнаємось за чим шукаємо, лише взявши участь у великій пригоді самі.

Щоб розпочати цю подорож на глибину і до величі, задайте собі такі запитання:

1. Що для мене означає Церква та її вчення? Чому віра важлива, і чому моя віра важлива для мене?

2. Чи я маю особисті стосунки з Богом? Чи я ніколи не намагався їх побудувати?

3. Чи я постійно отримую Благодать із Святих Таїнств, або чи минув деякий час, відколи я їх приймав?